Снимка PexelsСтотици арестувани от протестите в Лондон. Близо 200 арестувани е

...
Снимка PexelsСтотици арестувани от протестите в Лондон. Близо 200 арестувани е
Коментари Харесай

Арестуваха 200 от протестиращите за климата в Лондон

Снимка Pexels

Стотици задържани от митингите в Лондон. 

Близо 200 задържани е равносметката след четири дни на митинги в Лондон на природозащитното придвижване „ Бунт против заличаването “, съобщи

В сряда протестиращите против климатичните промени блокираха улици покрай Оксфорд съркъс, залепиха се за голяма маса и оформиха жива верига към региона, който бе охраняван от полицията. Идеята с масата е един тип покана към всички на спор за фосилните горива.

Десетки протестиращи бяха преместени във ванове от служителите на реда, които използваха високоговорители, с цел да предупредят събралите се хора да изоставен или рискуват да бъдат задържани.

Около 10 000 са взели участие в шествията, откогато те започнаха в неделя. 196 души са задържани до момента по разнообразни обвинявания, по данни на полицията.

Бразилското посолство, Пикадили съркъс и Министерството за интернационална търговия също бяха обект на стачкуващите.

Кореспондент на Би Би Си по въпроси на околната среща означи, че дейностите на „ Бунт против заличаването “ са доста добре планувани и координирани.

Демонстрации са планувани и през идната седмица, когато акцент ще бъде подложен върху връзката сред огромните финанси, фосилните горива и „ вкаменелостта на политиката на Уестминстър “, както се пошегуваха от придвижването.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР